Vuonna 2025 rekkoja ja junia ohjataan tekoälyllä, kuskeja ei tarvita. Tehtaiden tuotannosta huolehtii tekoälyohjelma. Pian tekoäly voi myös kertoa, milloin asiakas jättää laskunsa maksamatta tai mitä jääkaappiin pitää ostaa. Jo lähivuosina Alzheimerin -tauti todetaan tekoälyn avulla.
Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja Casemet Oy ovat kutsuneet paikalliset yritykset keskustelemaan tekoälyn uhkista ja mahdollisuuksista Business Blender -tapahtumassa perjantaina 6.10. Luvassa on paneelikeskustelua ja paljon "pyöreän pöydän" -pöhinää, viidessä pöydässä.
Monilla pk-yrityksillä on vaikeuksia hahmottaa sitä, miten ne pystyisivät hyödyntämään lisääntyneitä uuden teknologian mahdollisuuksia toiminnassaan ja kasvattamaan toimintaansa. Samalla Suomeen on nopeasti syntynyt osaava, nopeaan kasvuun tähtäävä uusien yritysten joukko. Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on tulevaisuuden Suomessa tärkeä rooli työllisyyden ja viennin kasvattamisessa. Kehityssuuntaa, jossa pk-yritykset haluavat kasvaa ja laajentua entistä enemmän maailmalle, on syytä kiihdyttää.
Tuotannon Uudet Mahdollisuudet- ja Etelä-Savon Start-up Akatemia -hankkeet tekevät töitä näiden tavoitteiden eteen yhdessä kymmenien eteläsavolaisten yritysten kanssa. Business Blenderissä yritykset kertovat vertaisjoukolle mitä on saavutettu ja mihin on mahdollista pyrkiä.
"Toivomme, että tarjolla olevat esimerkit antaisivat yhä useammalle pk-yritykselle ja uusille yrityksille kimmokkeen luoda uudenlaista yhteistyötä siilottomasti ja ennakkoluulottomasti, yli koko- tai toimialarajojen", sanoo kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin Mikseistä.
”Business Blender -tapahtumassa on mielenkiintoista nähdä ennen kaikkea se, kuinka esimerkiksi tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet koetaan alueen yrityksissä”, toteaa kehityspäällikkö Kimmo Haapea Mikseistä. Tilaisuuteen on tulossa yli 40 osallistujaa alueen yrityksistä ja sidosryhmäorganisaatioista. Mukana paneelikeskustelussa ja pyöreän pöydän keskustelussa ovat myös Tekes, IBM ja VTT.
Lisätiedot
Kimmo Haapea, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 313, kimmo.haapea@mikseimikkeli.fi
Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi
Tilaisuus toteutetaan osin Etelä-Savon Start-up Akatemia sekä TUMACO2 – Tuotannon uudet mahdollisuudet -hankkeiden rahoituksella. Hankkeita rahoittaa Euroopan Unionin Aluekehitysrahasto. Rahoituksen myöntäneet viranomaiset ovat Etelä-Savon ELY-keskus sekä Etelä-Savon maakuntaliitto.